Waar het grootste deel van Nederland vandaag de vrijheid vierden moesten de mannen van Leider Mom wel gewoon aantreden. De mannen zouden vandaag op papier een te kloppen tegenstander verwelkomen op sportpark De Laak. Uit werd immers ook al gewonnen.
Dat zich op zondag 05-05-2019 één van de grootste voetbalthrillers in de geschiedenis van het clubvoetbal zou gaan afspelen, daar had niemand op geteld. Na deze wedstrijd zijn immers bordjes aan de zijlijn geplaatst voor fans met hartproblemen, hen wordt vanaf nu aangeraden weg te blijven bij wedstrijden van Den Dam 2. De opstelling is mij niet helemaal meer duidelijk dus deze laten we even achterwege.
Wat mij wel is bijgebleven is dat Frank Wezendonk al snel het doel wist te vinden. Hij kopte knap binnen na een afgemeten corner waarbij de keeper mis zat. Niet heel veel later wist Den Dave van Den Dam ook de weg naar het doel te vinden, het stond dus al snel 2-0. Ondanks dat Marcel Mom al in tijden zijn duim niet aan spelers en publiek had vertoond, keken wij hoopvol richting de zijlijn. Geen duim. Wij wisten dat de nederlaag van de donderdag ervoor daar een rol in speelde, de discussie rond het aanblijven van leider Marcel Mom en teamchef Bart is weer flink aangewakkerd. Enkele pleiten voor een direct vertrek en enkele zijn groot liefhebber van het werk van dit duo. Je hoort mensen aan de zijlijn vaker roepen dat het iets unieks is wat zij hier met zijn beiden hebben neergezet, gezien de middelen die zij tot hun beschikking hebben. Denk hierbij aan spelers zoals Gerjan Hansen, Dave Beker en Gerwin Cornielje. Laten we eerlijk zijn; dat zijn nou geen spelers om over naar huis te schrijven.

Het stond dus 2-0, Den Dam zat op rozen. Totdat Robin Cornielje, ja familie van Gerwin Cornielje, besloot om een tegenstander een duw te geven in de zestien. Een classic Cornielje actie. Penalty, arbiter Job Messing was meedogenloos. Penaltykiller Mijnheer Mijnen wist de penalty helaas niet te pakken, Dennis loopt nu 12 uit 12 doorgelaten. Hieruit kan worden geconcludeerd dat Mijnheer Mijnen een constante jongeman is, en dat het 2-1 stond. Terwijl er niets aan de hand was. Niet veel later wist Marc Welling de rust terug te brengen door de 3-1 met zondagsschot binnen te schieten, heerlijk onderkant latje en de keeper was kansloos. Maarja, aan de andere kant besloot Mijnheer Mijnen de passerende spits neer te halen, wederom een penalty. En ja ik hoor u al denken, 13 uit 13? Jawel mensen, 13 uit 13. 3-2. Gelukkig was daar nog Den Dave van Den Dam die snel de 4-2 wist te maken. En toen was het tijd voor rust.

In de kleedkamer brak de hel los, “Terborg was helemaal niets en wij gaven ze twee cadeautjes.” En ergens klopte die uitspraak wel, daarom werd er al snel een compromis gesloten waarbij het moraal van het verhaal was dat we geen cadeautjes meer gingen weg geven. Een kwartier na rust bleek de realiteit even iets anders te zijn want inmiddels stond het 4-6 voor Terborg. Conclusie? Sinterklaas was vroeg dit jaar. Even voor de duidelijkheid; voor rust 4-2 voor, minuut 65: 4-6 achter. Wat is voetbal toch een mooie sport. Marcel Mom trok witbleek weg aan de zijlijn en zei niets meer, ik hoorde hem slechts een keer lachen als een boer met kiespijn. Inmiddels was Frank Roelofsen op de plek van Mijnheer Mijnen gekomen want die was er geblesseerd van afgehaald. Ik citeer Frank Roelofsen zijn reactie nadat werd besloten dat hij moest keepen: ‘’’’ hhhhhhhhhhhmmmmhhhhmmmm, ja maar hier had ik niet meegeteld.” Waarop Mom antwoorden: “Ja maar wij ook niet, handschoenen aan Frank! “ Frankie keepte echter naar behoren, hij moest enkele keren toch een doelpunt toestaan. Echter hadden wij nog 25 minuten om wat terug te doen en dat deden wij, we wisten op 5-6 te komen via een sliding van ik zei de gek op een verdediger. Deze bal ging er direct in, het geloof kwam terug. Niet veel later wist Marc Welling zijn tweede van de dag op het scoreformulier te zetten door een afgemeten corner direct binnen te kopen. Bij dode spelmomenten zijn wij van Den Dam dodelijk. 6-6 alweer. Omdat Marcel Mom graag de tweede plek wou behouden werd besloten om via Dave Beker ook de overwinning naar ons toe te trekken. In korte tijd trof hij tweemaal het doel! Kortom 4x Dave Beker in één wedstrijd, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Hij evenaarde daar even zijn totaal score van de afgelopen vier jaar in één wedstrijd. Mooi voor die jongen.

Al met al een zenuwslopende wedstrijd, maar de drie punten zijn het belangrijkste.