Zondag 14 april, op de voetbalkalender lezen wij dat het de 17e speelronde is. Tegenstander vandaag is Kilder 5. The place to be Sportpark De Tol in Kilder, idyllisch gelegen aan de voet van de Hettenheuvel.

De week, nadat we een Ulftse Boys met 7-2 aan onze zegekar hadden gebonden, was de sfeer ontspannen. Zó ontspannen, dat onze teamchef de heer Evers, zich een weekendje weg met zijn collega’s kon permitteren. Zijn taken had hij keurig overgedragen aan Jordi Messing en ook het petje dat bij de genoemde functie hoort was overhandigd. Jordi vond het een eer de verantwoordelijkheid die bij deze functie komt kijken te mogen dragen. Wel gaf hij Bart zaterdag avond via de app te kennen zenuwachtig te zijn. Bart stelde Jordi echter gerust en zei: “ik kijk over je schouder met je mee vriend, komt allemaal in orde….D’RAN I-j!.”
Voor degene die het misschien niet meegekregen hadden, had Bart onze groepsapp maar volgesproken met vele berichten, waaruit wij op konden maken dat de Teamchef in Valkenburg en Maastricht te vinden was (of Mstrègh, zoals ze dat daar uitspreken). Ook kregen we 200 MB aan foto’s over de lokale bezienswaardigheden te verwerken.

Zondagmorgen, kwart over acht. De zon is al op en de vogels kwetteren dat het een lieve lust is. Degene die de start van de Formule 1 in China willen zien zitten zijn óf al in de kantine, óf zijn nog thuis. Azewijn ontwaakt…
Vanuit de Den Hof klinkt geronk en gerommel, het is de Seat Leon 1.1 van Teamchef a.i., die een geluid produceert alsof er een Amerikaanse V8 in het vooronder ligt. Messing parkeert zijn zwarte Leon, met zoefstrepen op de parkeerplaats en dan komt er uit de Leppestraat een nog bizarder fenomeen.
Het is Mijnheer Mijnen met zijn grijze Ibiza….
Mijnheer Mijnen heeft een nieuwe 5 tonige “Dukes-of-Hazard Toeter” op zijn General Lee..biza
gemonteerd en flink claxonnerend komt hij richting de kantine aka The Boars Nest.
Glunderend stapt hij uit, slaat de deur dicht en zegt: “Mooi hè?”
“Euh……Ja”, is het antwoord van Trucker Frank, die in zijn leven al veel Truckstart festivals heeft bezocht, maar dit stukje huisvlijt slaat toch alles…

In de kantine heerst een gemoedelijke sfeer. Koffie met een broodje en op de achtergrond staat de TV aan waarop we de verrichtingen van Max Verstappen kunnen volgen. Kwart voor negen trekken we richting Kilder. De General I-biza en de V8 van Jordi vormen een prima combinatie, zolang ze bij elkaar in de buurt blijven rijden…

De mannen van Mom mogen zich omkleden in kleedkamer 2 en beginnen aan het gevecht voor een shirtje in de maat van hun lichaam. Daarna volgt een rondo en een warming up.
In de kleedkamer stuurt Mom ons weg met 2 opdrachten: Vandaag gewoon winnen en niet neûlen op de scheidsrechter. Na nog wat additionele tips, geput uit zijn eigen ervaring, sluit Mom nogmaals af met de boodschap: “gewoon winnen en niet neûlen op de scheidsrechter”.
(De Duitse psycholoog Sebastian Leitner heeft in 1972 “De kracht van Herhaling” al aangetoond. Ja, Mom kent zijn klassiekers!)

De opstelling klinkt logisch.

Mijnheer Mijnen op het hok. Voor hem Captain Gerwin, voorstopper Frankie R, Rens op rechts- en Gerrie op links. Op het middenveld Robin Cornielje, Wouter Bod centraal en Mark Welling op links. Voorin stonden Golden Boy Braam op links, Frankie “De Meester” W. centraal en Dave “The King of Assists” op rechts.
Op de bank beginnen Interim Teamchef Jordi Messing, De schrik van Kilder 5: Lars “Kanonskogel” Hooijman. Voor het hoe en waarom verwijs ik u graag naar het verslag van de wedstrijd Den Dam 2 – Kilder 5.
En het debuut van Nick, de kleinste Tommie van de Kleine Tommie.
Voor de niet Azummers onder ons, is een uitleg misschien op zijn plaats: Er was eens een oerTommie en die heet geen Tommie, maar Bennie. Deze Bennie was in een ver verleden o.a. leider van Den Dam 2, maar dat geheel terzijde. Deze Tommie kreeg 2 Tommies, Grote Tommie en Kleine Tommie. Grote Tommie kreeg twee Tommies en ook de kleine Tommie kreeg twee Tommies; Grote Tommie van de kleine Tommie en dus deze kleine Tommie van de kleine Tommie, Nick, maakte vandaag zijn debuut in Den Dam 2.

Voor aanvang worden de Bianconeri even bij de leidsman van dienst geroepen.
Scheidsrechter Seggelinck geeft ons vooraf aan dat hij zoveel mogelijk wil laten doorspelen en wil geen commentaar en áls we wat te melden hebben, dan uitsluitend via de aanvoerder. Waarschijnlijk heeft Momba dit laatste niet meegekregen…

Kilder trapt af en vanaf de aftrap combineren ze aardig tot aan de 16, waarna het eerste schot op goal geschoten werd. Vanaf de zijlijn werd ons toegeroepen dat we begonnen waren!

Na een kwartiertje voetballen, waarin we niet echte grote kansen wisten te creëren, maken we een onnodige overtreding en Kilder krijgt een vrije trap op ongeveer 25 meter van het hok van Mijnheer Mijnen. De vrije trap wordt mooi binnen gekopt door een speler van Kilder. Mijnheer Mijnen begon zijn vluchtelement als ware hij één van de Duke Boys in de general Lee, maar toen mijnheer Mijnen de grond toucheerde, voelde bij zich meer Rosco P Coltrane.
1-0 voor Kilder.

Tijd voor Mom om in te grijpen en middels het korte commando “SLAPPE HAP!” vatte Marcel de situatie in het kort weer. Om mij heen zag ik sommige mensen wat verbaast kijken….het was niet voor iedereen duidelijk WIE Mom daarmee bedoelde, toen hij daarna zijn statement verduidelijkte door de tekst: ALLEMAOL SLAPPE HAP!!! , wisten we dat dit stukje positieve motivatie voor ons allemaal bedoeld was.

Tijd voor actie en langzaam maar zeker begonnen we meer druk te zetten. Na een 20 minuten spelen werd een voorzet van Dave door Mark Welling bij de 2e paal terug gekopt en door Golden Boy Braam binnen getikt.
Helaas…
Volgens het Kilderse “Mobiele-Hawkeye-systeem-met-vlag” was de bal een meter achter de lijn, volgens iedereen in het zwart wit was de bal gewoon binnen de lijnen gebleven.
Maar goed dat een dergelijk systeem operationeel is, want het voorkomt gewoon iedere discussie…
Scheidsrechter Seggelinck volgde derhalve het advies en keurde de goal af.
Binnen een kwartier is er opnieuw een goal. Frank “De Meester” Wezendonk geeft een splijtende steekpass en stuurt Golden Boy de diepte in. Deze verschalkt met de buitenkant rechts de keeper en de bal rolt keurig tegen de touwen. Opnieuw slaat het Hawkeye systeem genadeloos toe. In dit geval zou het buitenspel zijn geweest. Golden Boy weet dat protesteren tegen geautomatiseerde systemen geen zin heeft. Hoofdschuddend loopt hij terug en denkt aan hét advies bij tegenslag: “The worst things happen at Sea”. Dit advies komt uit de film van Monty Python; The Life Of Brian.
En dat klopt, want precies op de dag af 107 jaar geleden, op 14 april 1912, verging de Titanic!
En we weten allemaal hoe het met Leonardo DiCaprio is afgelopen…

Toch voelt iedereen dat de DD2 sterker is. We zetten meer druk en worden steeds gevaarlijker voor het doel. Rens geeft een steekbal op Golden Boy, die even op rechts staat, Braam omspeelt zijn man en zet de bal voor op de inkomende Mark Welling, deze kan vanaf de 5 meter lijn inschieten. Een oerbrul van genoemde Welling geeft het gevoel van heel Zwart Wit weer: Opluchting dat de 1-1 is gevallen.
De Bianconeri blijven druk zetten en het duurt niet lang of we krijgen een corner op rechts. Dave “the King of Assist” staat achter de bal en legt de bal panklaar op het hoofd van Rens en deze knikt de bal ongelofelijk hard tegen de touwen, 1-2.

Na 45 minuten was het tijd voor een korte evaluatie en de thee. Tijdens de rust werden we verblijd met een heerlijk kop Earl Grey en voor wie niet zo thuis is in de wereld van Thee: Earl Grey is de benaming voor een melange van zwarte thee, op smaak gebracht met bergamotolie, gewonnen uit de schil van de vruchten van de citrusachtige bergamotplant.
Terwijl Rens zich beklaagde over de temperatuur van de thee, begon Mom met zijn karakteristieke korte en positief coachende woorden ons toe, waarbij ik de conclusie trok, dat Mom het gevoel had dat we vandaag nog meer doelpunten konden maken.

De tweede helft begint zoals hij geëindigd was. We zetten druk, maar in veel gevallen zijn we te onnauwkeurig in de passes. Ballen komen niet aan of kunnen moeilijk onder controle gebracht worden. Tot het moment dat The King of Assists de bal op rechts krijgt, omspeelt minimaal één, maar volgens eigen zeggen waren het er 8 (!) spelers, zet de bal scherp voor, waardoor Golden Boy hem met links in kan tikken. Na twee afgekeurde, telde deze wel: 1-3.

DD 2 blijft gedreven om nog meer doelpunten te maken. Frankie “De Meester” Wezendonk, begint aan een slalom in de 16, maar wordt daar onderuit geschoffeld. De scheidsrechter wijst naar de stip. De penalty wordt door De Meester zelf genomen, maar zwak ingeschoten, zodat de keeper hem tegen kan houden. Het blijft 1-3.

Tja… The worst things happen at sea…

Tijd voor de wissels.
Robin, die de hele wedstrijd bij een loopwonder uit Kilder stond, mocht effe uitrusten, ook Rens en Wouter kregen rust. Lars komt op rechtsback, Jordi in de spits en Nick maakt zijn opwachting op de links mid positie.

Het slotakkoord is voor Den Dam, na een mooie aanval over meerdere schijven komt de bal uiteindelijk bij Mark Welling en deze zet de eindstand op het scorebord: 1-4.

Complimenten voor Scheidsrechter Seggelinck, die een prima wedstrijd floot.

Uw reserve reporter

Agenda

Geen activiteiten.